maandag 24 augustus 2009

Draaien is topsport

Als oprechte automatendraaiers wisten wij het natuurlijk al lang. Draaien is topsport. En ieder jaar zien wij dat bevestigd door de WorldSkills. Dit jaar worden de WorldSkills gehouden in Calgary, waar Yvonne van Gennip in 1988 maar liefst op drie afstanden een gouden olympische medaille won. Top sport op een top sport locatie dus.

En om dichter bij de sport te blijven is één van de opdrachten die ‘onze’ vakkanjers daar moeten uitvoeren het maken van een fitness apparaat, dat de opgewekte energie omzet in elektriciteit, zodat deze nuttig gebruikt zou kunnen worden.

Als metaal bedrijf dragen wij bij aan de stichting OOM, (Stichting Opleiding en Ontwikkeling Metaalbewerking, die samen met de verwante opleidingsfondsen in de technische bedrijfstakken bureau TOP mogelijk maakt), dus zijn het ook echt ONZE vakkanjers, ondanks het feit dat we zelf niemand bijgedragen hebben voor dit team.

Maar ook op niet olympische locaties wordt topsport bedreven, dat zie ik hier dagelijks in de werkplaats. Echt dagelijks, want als automatendraaierij draait het hier op weekenddagen vaak onbemand verder. Dat lijkt simpel, want de automaten doen het werk. Maar het betekent ook dat de vakkrachten die deze automaten instellen en bedienen hun spullen goed in orde moeten hebben. Een goede voorbereiding is immers de halve prestatie.

Geen opmerkingen: