dinsdag 6 oktober 2009

aanvoer

Ik heb in de vorige editie de stafaanvoer genoemd. Een stafaanvoer is een hele nuttige aanvulling bij een automatische draaimachine. Want wet heb je aan een automatische machine die na ieder product stopt omdat hij gelost en geladen moet worden?
Nu zijn stafaanvoeren er ook in soorten en maten. De eenvoudigste methode is een ondersteuning van de staf die uit de machine steekt door bijvoorbeeld een buis.
Sommige machines kunnen de staf dan zelf aanvieren, voor andere machines moet er op de een of andere manier druk uitgeoefend worden op het verste uiteinde van de staf materiaal, zodat er bij de start van iedere nieuwe productie cyclus weer nieuw materiaal aangevoerd wordt. Een constructie met een gewicht, een end touw en een katrol volstaat hiervoor.

Aan het andere eind van het spectrum vind je volautomatische staf aanvieren,die niet alleen de staf voor ieder werkstuk doorvoeren, maar ook de draaimachine van een nieuwe staf voorzien als het stangeinde bereikt is. Naast aanvoeren van materiaal dragen deze machines vaak ook bij aan de efficiency van de productie door trillingen die door het draaien van (lang niet altijd perfect rechte) staven. Er kan dus met hogere snelheden gedraaid worden.

Door de automatische aanvoer kunnen wij dus langer sneller voor u draaien.

Geen opmerkingen: