donderdag 25 juni 2015

Soms zit het mee, en soms zit het tegen ……

De crisis is zo’n 7 jaar geleden begonnen geloof ik. 7 magere Jaren inmiddels. Dus dan zouden er 7 vette Jaren kunnen volgen.  Maar helaas, resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.

In die 7 magere Jaren zijn er heel wat bedrijven onderuit gegaan. Ik lees net dat er weer een collega mee gestopt is. Op 10 juni is het faillissement van Krusing Engineering uit Schiedam uitgesproken. En dat is niet leuk. Het was net zo’n soort bedrijf als het onze. Maar wel wat meer gericht op grotere producten en de kleine series. Maar wat heet grotere producten? Wij vinden alles boven de 60 mm al groot. Zij hebben wel eens iets gedraaid wat wij zelf te groot vonden, en wij hebben voor hen wel eens een serie klein draaiwerk gemaakt.  Da is alweer een tijdje geleden, want als er minder werk is dan houd je zoveel mogelijk in eigen huis. Ook als je het dan minder efficient maakt, als je het maar niet minder GOED maakt.

En dat was het probleem niet bij Krusing Engineering. Ik kende ze als gedegen vaklieden.

 

Misschien liepen ze soms wat erg voorop. Met onlangs ook een nieuw CAD en een ERP systeem. Je kunt ook aan vernieuwingsdrift ten onder gaan. Laat dat echter nooit een excuus zijn om alles bij het oude te laten. Want wij zijn 25 jaar geleden ook begonnen met de overstap van curven gestuurde draaiautomaten naar CNC Draaimachines. Vernieuwing hoort er bij?  Ik heb geen idee wat er mis gegaan is. Een paar maanden geleden leken ze nog “alive and kicking”. En nu dus niet meer. Dat is jammer voor hen, en een waarschuwing voor iedereen in onze branche. 

Geen opmerkingen: