donderdag 25 juni 2009

De wereld draait om draaiwerk

Maar ook zonder draaiwerk draait de wereld wel. Er zijn zo ontzettend veel productie methoden dat onze focus op draaiwerk een beetje een ‘eiland ervaring’ lijkt. Dat is helemaal niet erg, want op een eiland kun je heel gelukkig zijn. Hoeveel mensen dromen niet van een eigen tropisch eiland, en verder niets?
Nou heb je, ook op zo’n tropisch eiland, hoe paradijselijk ook, altijd meer nodig dan je zelf voort kunt brengen. Als je het geluk hebt dat jouw eiland in een archipel ligt, dan kun je met je buren iets afspreken om dingen samen te doen. De een zorgt voor de kokosnoten, de ander let extra op de ananassen, een derde heeft misschien een paar geiten of een varken. En zo kan iedereen iets bijdragen aan de jaarlijkse ‘archipel barbecue’.

In de maak industrie is het eigenlijk niet anders. Wij doen serie draaiwerk, en een ander freest, of verzinkt, anodiseert, spuitgiet, last of doet plaatwerk. En met zijn allen doen we alles wat er nodig is om apparaten en machines, kortom ‘dingen’ te bouwen.

Stel nu dat u onderdelen of bewerkingen voor uw ‘dingen’ nodig heeft. Hoe vindt u ze dan? Omdat wij ook wel door hebben dat ‘alleen maar draaien’ best wel beperkt is gaan wij vanaf nu alle soorten toeleveringen voor u bij elkaar proberen te brengen op één website: www.toeleveren.com . Dat is handig, wand u hoeft nog maar op één plek te kijken om hele goede toeleveranciers te vinden.

Geen opmerkingen: