maandag 8 juni 2009

goed gebruik

Ik heb het in dit weblog tot nog toe vooral over de praktijk van het vervaardigen van draaiwerk gehad. Het lijkt me ook leuk om wat aandacht te besteden aan het praktisch gebruik van automatendraaiwerk. Want draaiwerk heeft zeer diverse toepassingen, waarvan sommige erg verrassend zijn. Natuurlijk draaien ook wij onderdelen voor toepassingen in de hydrauliek en pneumatiek. We maken, net als iedereen, onderdelen voor verpakkings machines, en we draaien voor de medische industrie. Je zou je bijna afvragen wie dat niet doet.
Maar we draaien ook voor de alternatieve geneeskunde. Op onze website staat een foto van een handvat van een soort moderne wichelroede. En een wichelroede is geen hekserij, het brengt onze onbewuste kennis naar de oppervlakte, en toont de uitkomst.

De getoonde uitvoering van de wichelroede is van aluminium gedraaid, en heeft als extraatje de typenaam ingegraveerd gekregen. Dat kan in één keer op de draaiautomaat gebeuren. Het duurt even, want onze gereedschapspil kan niet zo snel draaien al een echte graveerstift. Bij kleinere series is het wel zo handig dat het onderdeel niet meer apart opgespannen hoeft te worden om gegraveerd te worden, maar zo vanaf de machine de doos in kan.

Geen opmerkingen: