donderdag 16 juli 2009

Haast, haast, haast altijd te laat.

Ook deze week bereikten ons weer wat orders, en natuurlijk zaten er weer ‘uitdagende levertijden’ bij. En het is niet druk, dus met alle werk zijn we blij, maar toch gaat er niets boven tijdig bestellen van de benodigde onderdelen. Want er wordt minder besteld dan anders, er wordt later besteld dan anders, en wij houden minder materiaal op voorraad dan anders. Als er maar een klein beetje materiaal moet komen rekent de leverancier daar, terecht, extra kosten voor. Maar waarom hebben sommige afnemers er dan zo’n moeite mee als deze terechte kosten ook terecht doorberekend worden?

Soms is er wat te schipperen, zonder de specificaties geweld aan te doen. Een serie onderdelen maandag aanvragen, dinsdag bestellen, woensdag maken en donderdag versturen, zodat het (hopelijk) vrijdag geleverd wordt,het is deze week weer gelukt. Alleen hebben we in plaats van staal 37 buis massief automatenstaal gebruikt. Want daar ligt altijd wel iets van op gebruik te wachten. En uiteindelijk is het nog goedkoper ook.

Maar als er met grote haast besteld wordt, dan is er haast altijd grote kans dat er te laat geleverd wordt. Wij kunnen geen ijzer met handen breken. Maar als er geen ijzer voorhanden is lukt het ook met het beste gereedschap niet.

Geen opmerkingen: