maandag 2 maart 2009

Een jubileum

Ik zie dat het de 25e upload is die ik naar deze Blog over automatendraaiwerk doe. En zo’n jubileum is natuurlijk een mooi moment voor een terugblik.
Want voor wie doe ik dit eigenlijk? Voor mezelf natuurlijk, om een ei kwijt te kunnen. Maar toch vooral voor de lezers, waar ik dat ei aan kwijt wil. Want wat is een ongewenst ei?

Ik wil wat achtergrond informatie over draaiwerk geven, dat niet op onze normale website thuishoort, en ik merk dat het werkt. Aan de bezoekerscijfers zie ik dat er soms op hele specifieke termen gezocht wordt, en dan vooral heel technische informatie over draaien en draaiautomaten. Vooral gegevens over snijsnelheid en snedediepte zijn populair.

Over die hele specifieke termen kan ik vrij kort zijn: op direct vragen over draaien kan ik, voor zover ik het antwoord weet , antwoorden. Maar de kans dat het antwoord op jouw ‘draai’ vraag toevallig in iemands weblog staat is natuurlijk heel klein. Want zelfs ‘eenduidige’ gegevens als snijsnelheid en voeding bij het draaien zijn afhankelijk van een behoorlijk aantal randvoorwaarden. Een treinwiel draai je echt heel anders dan iets met het model van een breinaald (die ‘breinaald’is typisch langdraaiwerk)
Bij iedere post staat een link om te reageren, en vragen staat nog steeds vrij.

Draaien vereist vakmanschap, en daarom is het vaak verstandig om een specialist in te schakelen. Vooral als het om langdraaiwerk gaat. Op de langdraai automaten hebben wij series tot 2 stuks gemaakt, omdat het product op een ‘gewone’ draaimachine echt niet te maken was.

En er wordt ook in heel algemene termen gezocht, en dat gaat dan vaak over het uitbesteden van draaiwerk. En daar geldt precies het zelfde. In bijna iedere bijdrage aan deze blog staat wel een link naar onze website, www.automatendraaiwerk.nl . En die link vindt u ook linksboven in de hoek van deze pagina. En op die website is al onze contact informatie te vinden. Ook langs die weg zijn (aan)vragen natuurlijk welkom.

Dus bij vragen over automatendraaiwerk, stel ze aan ons!

Geen opmerkingen: